Nasjonalparkøya


Om Seiland....



Hvor hen du enn ferdes på denne 559 km2 store øya ser du spor etter mennesker som har bodd her i tusener av år. I de mange og skarpe fjordene stuper fjellene bratt ned i sjøen og innerst i fjordbotnene, ofte ved ei lita elv, har mennesker allerede for lenge, lenge siden sett en mulighet til å livberge seg. Da bodde folk i Bårdfjorden, i Bumannsfjordene, Seines, Skreifjorden, i Jonsbukta og i Gyfjorden. I Tverrfjorden, Grunnvåg, Olderbukta og Bekkarfjorden. Ja, det var nok en eller flere gammer i nesten hver krok og krik rundt øya. I dag er det bosetting bare i Eidvågen, Hønseby, Survika, Kårhamn, Altneset og Hakkstabben....



Ble reddet og gikk berserk....


...

FINNMARK DAGBLAD 27.10.2012

 Fredag ettermiddag ble de 14 ombord på autolineren "Kamaro" reddet i en dramatisk bergingsaksjon omlag 35 kilometer utfor Sørøya, og tatt med inn til Hammerfest. Fredag var flere av dem på byen, men for to gikk det over styr.

Pepperspray

Klokka var ti halv fire natt til lørdag da politiet fikk melding om bråk på utestedet ON i Hammerfest sentrum. Et av mannskapene fra fiskebåten "Kamaro" nektet å forlate utestedet, og satte seg kraftig i motverge og slo etter politiet da patruljen dukket opp.
Det endte med at politiet måtte bruke pepperspray, opplyser operasjonsleder Leif Magne Thomassen i Vestfinnmark politidistrikt.
- Mannen sitter i varetekt og blir avhørt senere i dag, sier han til FD.
Ifølge Thomassen blir han anmeldt for skadeverk i garderoben. I tillegg kan en dørvakt ha pådratt seg skader i tumultene.

Kjørte gravemaskin

Det sluttet imidlertid ikke der. Ti over halv fem fant en annen av båtmannskapet ut at han ville kjøre gravemaskinen som står utenfor politihuset i Hammerfest. Mannen fikk start, svingte rundt med maskinen og prøvde å grave da politivakta kom ut.
Mannen blir anmeldt for kjøringa, sier operasjonslederen.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar